top of page

Poets jij elektrisch? Denk dan om deze dingen

Bijgewerkt op: 10 aug. 202257% van de mensen poetst met een elektrische tandenborstel. En dat is niet zo gek, wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat een elektrische tandenborstel je tanden schoner maakt dan een handtandenborstel. Toch zijn er niet alleen maar voordelen aan een elektrische tandenborstel. Bij een elektrische tandenborstel zijn er een aantal zaken waar je op moet letten om je tanden zo goed mogelijk schoon te maken.


Verschil elektrische en handtandenborstel

Of je nou elektrisch of met de hand poetst, het gaat erom dat je je tanden schoon wil maken. Een elektrische tandenborstel doet dit op een andere manier dan een handtandenborstel. Een elektrische tandenborstel heeft een roterende borstelkop. Door deze roterende beweging kan een elektrische tandenborstel je tanden efficiënter schoonmaken dan een handtandenborstel. Ook hebben sommige elektrische tandenborstel moderne snufjes die je helpen je tanden nog beter te verzorgen. Zo kunnen sommige tandenborstels de tijd voor je bijhouden, zodat je lang genoeg poets. Sommige geven zelfs aan wanneer je te hard op je tanden drukt, om beschadigd tandvlees tegen te gaan.


Waar moet je om denken bij een elektrische tandenborstel?

Zoals we al eerder hebben gezegd is een elektrische tandenborstel niet hetzelfde als een handtandenborstel. Je poetst met een elektrische tandenborstel daarom ook anders dan met een handtandenborstel. Hieronder hebben we de belangrijkste punten voor je neergezet waar je op moet letten.


De juiste poetstechniek

De manier waarop je met een elektrische tandenborstel poets verschilt met die van een handtandenborstel. In plaats van een poetsende beweging te maken, zoals bij een handtandenborstel, houd je de elektrische tandenborstel steeds op één tand of kies. Je laat de borstels gewoon hun werk doen. Nadat je een kies of tand hebt gehad, ga je door naar de volgende, totdat je alle tanden en kiezen hebt gehad. Je doet dit, net zoals bij een handtandenborstel, bij de binnen-, boven- en buitenkant van je gebit.


Opzetborstels vervangen

Een handtandenborstel hoort elke 3 maand vervangen te worden en dit is niet anders voor een elektrische tandenborstel. Gelukkig hoeft niet de complete tandenborstel te worden vervangen, maar de opzetborstel moet wel elke 3 maand vervangen worden. Dit moet gebeuren, omdat de borstelharen na verloop van tijd hun kracht verliezen. Ze worden slapper en kunnen minder goed je tanden reinigen. Ook kunnen er bacteriën zich gaan ophopen in je borstel. Gelukkig hoef je met Poets+ niet in je agenda te zetten wanneer je je opzetborstel moet vervangen, want wij sturen je iedere 3 maand een nieuwe op.


De juiste duur

Ondanks dat je elektrisch poetst, moet je je wel nog steeds aan de juiste poetsduur houden. Zoals je (hopelijk) weet duurt een goede poetsbeurt twee minuten lang. In deze tijd kan je zoveel mogelijk tandplak verwijderen. Als je langer poetst, verwijder je natuurlijk meer tandplak, maar let op. Te lang poetsen kan je tandvlees beschadigen. Het is beste is je gewoon te houden aan de twee minuten.


De juiste tandpasta

Ook voor een elektrische tandenborstel is het belangrijk om de juiste tandpasta te gebruiken. Tandpasta met fluoride wordt gezien als de beste oplossing. Fluoride helpt om je glazuur sterk te maken. Dit zorgt ervoor dat je glazuur je kan beschermen tegen zuren die gaatjes in je gebit kunnen veroorzaken. Weet je nou niet welke tandpasta je moet gebruiken? Bekijk eens onze pakketten, daarin hebben wij de beste tandpasta speciaal voor jou geselecteerd.


Als je op deze dingen voortaan let, dan is er niks meer wat jou weerhoudt van een stralende, gezonde lach. Heb je toch misschien nog vragen over een elektrische tandenborstel of iets anders over je mond? Stuur ons dan gewoon een berichtje, we helpen je graag!22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page