top of page

Tandenpoetsen, hoe doe je dat eigenlijk?Door je tanden te poetsen houd je niet alleen je mond gezond, maar je hele lichaam. Door je tanden te poetsen verwijder je tandplak van je tanden. Als je dit niet zou doen zou dit ervoor kunnen zorgen dat je ontstoken tandvlees krijgt en beschadigde tanden. Het is dus belangrijk dat je goed je tanden poets, maar hoe doe je dit eigenlijk?


Net zoals dat er een gezichtsverzorging routine is, is er ook een mondverzorging routine. Een goede mondverzorging routine bestaat uit twee simpele stappen: poetsen en ragen. Hieronder beschrijven we op welke manier je deze stappen het beste uitvoert. Uiteraard vind je alles wat je nodig hebt in je Poets+ pakket!


Stap 1: Poetsen

De eerste stap in je mondverzorging routine is het poetsen van je tanden. Je poetst je tanden om de tandplak die in de loop van de nacht en dag op je tanden is ontwikkeld te verwijderen. Doe je dit niet, dan verandert deze tandplak in tandsteen, wat schadelijk is voor je tanden en tandvlees. Wij raden aan om je tanden twee keer per dag, twee minuten lang te poetsen. Verder raden wij je aan om de volgende stappen te volgen gedurende je poetsbeurt:

  1. Doe een hoeveelheid tandpasta op je tandenborstel ter grote van een erwt.

  2. Zet je tandenborstel in een hoek van 45 graden tegen je tanden en tandvlees. Eén derde van de tandenborstel bevindt zich op het tandvlees, twee derde op je tanden.

  3. Als je een handtandenborstel hebt maak je voorzichtig heen- en weerbewegingen over elke tand in je mond. Met een elektrische tandenborstel hoeft dit niet. Met deze tandenborstel ga je gewoon langs elke tand in je mond, zonder poets bewegingen te maken. Druk niet te hard op je tanden en tandvlees!

  4. Zorg ervoor dat je altijd de drie B's poetst: Binnenkant, Buitenkant en Bovenkant.

  5. Spoel niet je mond na het tandenpoetsen. Je spoelt dan namelijk de werkzame stof fluoride uit je tandpasta van je tanden weg.

Stap 2: Ragen

Misschien doe je het al wel, maar misschien heb je er nog nooit van gehoord, ragen. Ragen is het schoonmaken van de ruimtes tussen je tanden waar je tandenborstel niet bij kan komen. Veel mensen denken dat ragen niet nodig is, maar je tandenborstel kan maar 40% van je tanden schoonmaken. Die andere 60% is voor je rager. Om je tanden te ragen volg je de volgende stappen:

  1. Neem de rager tussen duim en wijsvinger.

  2. Plaats de rager tussen je tanden vanaf de buitenkant van je tanden.

  3. Beweeg de rager tussen je tanden heen en weer.

  4. Doe dit bij elke ruimte waar je rager tussen past. Druk niet door als de rager niet past.

En zo simpel is het. Door deze twee stappen te volgen verzorg je je mond optimaal en creëer je een stralende lach.
12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page